Bekkenpijn

Bekkenpijn

SI- gewricht

SI- gewricht
De twee heupbeenderen van het bekken worden verbonden met het heiligbeen. De sacro-iliacaal gewrichten (SI). Dit gewricht heeft weinig beweeglijkheid maar kan veel pijnklachten veroorzaken (bekkenpijn).

Men kan pijn ervaren in de onderrug, billen, uitstralende pijn naar de benen, pijn bij schokkende bewegingen en opstaan, of bij bekkenscheefstand pijn in de bovenrug.

Oorzaken
Door zware belasting, onverwachte bewegingen, overgewicht, verkeerde houding of langdurige sportieve trainingen kan er overbelasting en pijn ontstaan in de onderrug. Meestal zit de pijn aan één zijde en wordt de pijn uitgestraald in de bil. De pijn kan ook nog verder gaan, het been in. Zelfs lopen kan dan al pijnlijk zijn.

Behandeling
De meest voorkomende oorzaken van bekkenklachten zijn S1-gewrichtspijn en bekkeninstabiliteit. De chiropractor bij uitstek geschikt om de bekkenklachten en rugpijn te behandelen.

Door middel van handmatige bewegingstechnieken (correcties) of met behulp van de Cox decompressie techniek, kan hij het gewricht weer gezond functionerend maken waardoor de pijnklachten doorgaans verdwijnen. De irritaties en beknellingen van de zenuwen worden verminderd, waardoor de oorzaak van de klacht aangepakt wordt.

Start typing and press Enter to search