Hernia behandelen

Zonder operatie

Cox ® Decompressie Techniek

Wat is de Cox® techniek
De Cox Techniek is een zachtaardige, pijnloze en gecontroleerde spinale manipulatie, bijzonder geschikt voor de behandeling van lage rugklachten.

Bijvoorbeeld bij lage rugpijn veroorzaakt door vernauwing van het lendenwervelkanaal (kanaalstenose), zenuwwortel beklemming (radiculopathie), pijn of tintelingen in de arm, hand, vingers, been, voet of bil. Ook patiënten met ischias of een discus hernia ervaren snel pijnverlichting.

Hoe werkt het?

Cox 8 tafel
Bij de Cox techniek gebruikt de chiropractor een instelbare COX 8 behandeltafel. De patiënt ligt op zijn buik op de tafel terwijl het onderste gedeelte van de tafel op en neer beweegt. Met de hand geeft de chiropractor tegendruk op de wervelkolom. Hij past dan zogenaamde flexie- distractie toe. Dit rekt de banden aan de achterkant van de wervelkolom, vergroot de beweging tussen de facetgewrichtjes en de ruimte in het zenuwkanaal tot wel 28%.

De resultaten zijn verbluffend
De Cox techniek is volledig evidence based (link naar research pagina) en is ontworpen in de Verenigde Staten door Dr. John Cox. (link John Cox)

De Cox® techniek zorgt voor herstel van de wervelkolom en haar bewegingen, tegelijkertijd helpt het de pijn te reduceren of te laten verdwijnen.

Wanneer ben ik beter?

De vuistregel is dat u 50% pijnverlichting moet voelen binnen 3 tot 4 weken indien u gecontinueerd en coöperatief bezig bent met de behandeling.

Als er geen teken is van een verbetering in 3 tot 4 weken, dan zal u waarschijnlijk worden geadviseerd een bezoek te brengen aan de neurochirurg.

Wanneer ben ik beter?

We moeten samenwerken!

Tips van de chiropractor

          Vermijd zitten

–          Blijf in beweging

–          Draag rug ondersteuning indien aangeraden

–          Maak gebruik van warmte- en koelingselementen

–          Gebruik voedingssupplementen indien aangeraden

–          Doe de meegegeven oefeningen

Voordelen Cox techniek

Met de Cox® techniek wordt er een “push, pull, pumping” (of duw, trek, pomp) effect gecreëerd bij de ruimte van de tussenwervel en zorgt voor de volgende voordelen: 

  1. De druk op de rug zenuw wordt verminderd doordat de hoogte van de tussenwervel wordt vergroot. Er ontstaat meer ruimte en de circulatie kan zo verbeteren. 
  2. Het verlaagt de druk in de nucleus pulposus (de gelachtige kern van de tussenwervelschijf).
  3. Het kan de opening van de tussenwervelschijf vergroten tot 28 procent.
  4. Het helpt de gewrichten hun natuurlijke beweging terug te krijgen (het weer in lijn zetten van de wervelkolom).
 

Start typing and press Enter to search