Etalagebenen

Etalagebenen

Claudicatio Intermittens

Claudicatio Intermittens
Ook wel etalagebenen, is een aandoening waarbij er een vernauwing ontstaat in de been- of armslagader. Dit komt door vet dat zich afzet in de wand van de slagader. Dit proces wordt slagaderverkalking (arteriosclerose ) genoemd.

Zuurstof tekort in de benen
Bij lichamelijke inspanning is er meer zuurstof nodig in de benen. Zuurstof wordt gehaald uit het bloed. Wanneer de slagaders zijn vernauwd, kan er onvoldoende bloed doorstromen en ontstaat er een zuurstoftekort in de benen. Spieren gaan daardoor de afvalstof melkzuur produceren waardoor er kramp ontstaat in bil, dijbeen of kuit. Verder kunt u last hebben van vermoeidheid, gevoelloosheid, verdikte teennagels (vaak met schimmelinfectie) en een zwaar en klemmend gevoel in de benen. De pijn verergert wanneer de inspanning zwaarder wordt. Bij ontspanning nemen de klachten af.

Tips van de chiropractor
De doorstroming in de benen kan worden verbeterd door te stoppen met roken, meer te bewegen en het cholesterol te verlagen. Uw chiropractor kan u helpen de bewegingsvrijheid terug te krijgen. Alleen in ernstige gevallen kan het dotteren van de aders noodzakelijk zijn.

Start typing and press Enter to search