Gefaalde rugoperatie

Behandeling van de gevolgen van een gefaalde rugoperatie

Failed back surgery syndrome
Lage rugpijn is het meest voorkomende pijnprobleem van onze tijd. De meest hardnekkige vorm van rugpijn wordt gezien bij patiënten die in het verleden aan hun rug zijn geopereerd, maar dat mocht niet baten. Zo’n gefaalde rugoperatie noemen neurochirurgen dan het ‘failed back surgery syndrome (FBSS)’. Bij deze aandoening is er veel en chronische pijn. Daar wilt u liever niet te lang mee rondlopen, dat begrijpen wij maar al te goed.

Neurochirurgen opereren een hernia steeds minder graag
Neurochirurgen opereren een hernia steeds minder graag, omdat de pijn soms na een operatie blijft bestaan. Helaas maar al te vaak. Voor de operatie was er pijn, maar na de operatie soms zelfs nog veel meer. Dan heeft een nieuwe operatie in de rug vaak niet zo veel zin. De pijn waar u mee achterblijft kan zeurend zijn, chronisch aanwezig, of juist gemeen fel en branderig. In sommige gevallen wordt het echte zenuwpijn.

Elke operatie is een risico
Een operatie, hoe weinig ingrijpend die ook kan zijn, beschadigt de rug. Dit moet niet nodeloos gebeuren, want ook de afwijking op de foto kan vanzelf en met hulp van chiropractische zorg verdwijnen.

Gespecialiseerd in de behandeling van failed back surgery syndrome
Wij zien in onze praktijk regelmatig patiënten met deze pijnsoort als gevolg van een gefaalde rugoperatie. Deze pijn behandelen wij met een aantal chiropractische technieken zoals de Cox decompressie techniek. Bij deze zachte en pijnloze techniek wordt de ruimte tussen de wervels als het ware opgerekt. Case studies bewijzen dat er tot 28% extra ruimte gecreëerd kan worden tussen de tussenwervelschijven. Resulterend in een enorme verlichting- of het verdwijnen van een groot deel van de chronische pijn.

Herstel
Chronische pijnen veroorzaakt door zenuwafknelling van de hernia, kunnen niet meteen van de ene dag op de andere verdwijnen of verminderen. Om deze reden adviseren wij 10 – 12 behandelingen om een gedegen doorstart te maken voor uw herstel.

 

Start typing and press Enter to search