Golfelleboog

Golfelleboog

golfelleboog

golfelleboog

Mediale epicondylitis
Een golfelleboog (mediale epicondylitis) is een ontsteking, irritatie of beschadiging van een pees in de arm. Het wordt ook wel beschouwd als een vorm van RSI (repetative strain injury) omdat deze ontstaat door langdurig repeterende bewegingen uit te voeren. Bij de golfelleboog ligt de oorzaak in zwaaiende bewegingen die ook voorkomen bij activiteiten als honkballen of hout hakken.

De golfelleboog is vergelijkbaar met een tenniselleboog, maar de het verschil zit in de plek waar de pijn zit. Bij een golfelleboog zit de pijn aan de binnenzijde, terwijl deze bij de tenniselleboog aan de buitenzijde zit.

Klachten
Bij een golfelleboog is er veel pijn aan de binnenzijde van het ellebooggewricht met soms uitstraling richting onderarm en hand. Ook directe druk veroorzaakt pijn. Er kan soms sprake zijn van een krakend geluid.

Tips van de chiropractor
Een snelle, goede diagnose is belangrijk omdat slecht of onbehandelde klachten langdurig kunnen aanhouden. Rust is noodzakelijk voor herstel, overbelasting van de arm moet vermeden worden. Met name herhalende bewegingen zullen het herstel ondermijnen. Na de rustperiode, kunnen verschillende rek- en strekoefeningen gedaan worden om de kracht en flexibiliteit van de arm te herstellen. Om nieuwe of zich herhalende klachten te voorkomen is aanpassing van levensstijl belangrijk. Overbelasting van de arm moet vermeden worden, dit kan door de houding aan te passen en voldoende pauzes in te lassen.

Start typing and press Enter to search