Polsklachten

Polsklachten

RSI polsSteeds meer mensen hebben polsklachten!
Ons digitale tijdperk heeft ook zo zijn nadelen. Veel mensen kampen met lichte tot zware polsklachten. Dit ontstaat door veelvuldig en langdurig dezelfde bewegingen te maken. Denk daarbij aan het dagelijks gebruik van de computer, muis of (mobiele) telefoon. Dit kan leiden tot overbelasting en mogelijk zelfs slijtage van het polsgewricht.
Iedereen weet dat een goede houding van de rug, nek, hoofd en arm van groot belang is om het polsgewricht optimaal te laten functioneren. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastig…

Behandeling
De chiropractor behandelt bekende RSI-klachten (overbelastingsklachten) van zowel bovenrug, nek als arm. Hij zal u lichamelijk onderzoeken en de oorzaak van uw klachten vaststellen. Een wervelblokkade in de nek kan ook een medeoorzaak zijn van een tennisarm , golfersarm of een carpaaltunnel syndroom. Maar ook slijtage en artrose kan leiden tot polsklachten.

Hoe kom ik van mijn polsklachten af?
Met een chiropractische behandeling kunnen we veel klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen. De behandeling hangt af van de ernst van de klacht. Bij hevige pijn is het verstandig dagelijks een cold pack te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist. Daarnaast zullen een combinatie van stretchen en versterkende oefeningen bijdragen aan een goed herstel. In enkele gevallen zal operatie noodzakelijk zijn. Dit traject zal in zo´n geval lopen via uw huisarts.

Start typing and press Enter to search