Schouderklachten

Schouderklachten

SchouderklachtenOorzaken
Schouderklachten zijn vaak het gevolg van een chronische verkramping van de monnikskapspier. Deze verkramping kan veroorzaakt worden door subluxatie (wervels die de zenuw irriteren) in zowel de nek als in de bovenrug. Ook kunnen schouderklachten veroorzaakt worden door een scheefstand van ribben die van onderen tegen het schouderblad duwen. In beide gevallen zijn schouderklachten goed te verhelpen door chiropractische correcties.

Bursitis
Schouderbursitis komt meestal door overbelasting van het schoudergewricht. Wanneer dit het geval is, komt de “bursa” (een met vocht gevuld zakje dat dient als schokbreker van het gewricht) onder druk te staan. Deze kan hierdoor geïrriteerd raken en zelfs ontsteken. Wanneer dit het geval is kan u veel pijn ervaren en wordt de bewegingsvrijheid van schoudergewricht beperkt.

Frozen shoulder
Wanneer u last heeft van een frozen schoulder (bevroren schouder), dan ervaart u pijn en stijfheid in de schouder. De bewegingsvrijheid van de schouder is sterk beperkt. Een frozen schoulder ontstaat door langdurige overbelasting van het schoudergewricht. Het gewricht wordt geïrriteerd en daardoor kunnen de spiergroepen rondom de schouder gaan verkrampen. Mensen met een frozen shoulder kunnen bijvoorbeeld al moeite hebben om de arm boven het hoofd te heffen of om een jas aan te trekken.

Behandeling
Bij Chiropractie Ceintuurbaan kunnen wij uw schouderklachten goed behandelen.

Start typing and press Enter to search