Tennisarm

Tennisarm

golfelleboog

Tennisarm

Epicondylitis lateralis
Een tennisarm (tenniselleboog of epicondylitis lateralis) is een ontsteking, irritatie of beschadiging van een pees in de arm. Niet alleen tennissers kunnen deze aandoening krijgen, het is een vorm van overbelasting die ook bij andere bewegingen kan ontstaan. Denk hierbij aan schilderen, klussen , sporten of beeldschermwerk.

Waar komt de pijn vandaan?
Pezen zorgen voor de aanhechting van de spieren aan de botten. De pees is omhult door een vlies en ligt in een koker waarin de pees soepel kan bewegen. Deze koker kan ontstoken raken en de pees kan door bijvoorbeeld slijtage beschadigden.

Klachten
Klachten omvatten pijn aan de buitenzijde van de elleboog, pijn of een brandend gevoel na zware inspanning, pijn bij strekken van de arm, stijfheid, zwelling rondom het gewricht.

Behandeling
Een snelle, goede diagnose is belangrijk omdat slecht of onbehandelde tennisarmen langdurig aanwezig kunnen zijn. In eerste instantie is enige rust noodzakelijk voor herstel, overbelasting van de arm moet vermeden worden (maar geen absolute rust). Met name herhalende bewegingen zullen het herstel ondermijnen. Na de rustperiode in het begin, kunnen verschillende oefeningen gedaan worden om de kracht en flexibiliteit van de arm te herstellen.

Start typing and press Enter to search