Verlies bewegingsvrijheid

Verlies bewegingsvrijheid

Bewegingsstoornis
Verlies van bewegingsvrijheid is vaak een uiting van een bewegingsstoornis. De normale bewegingen kunnen belemmerd worden door een probleem in het gewricht, een zwelling, door weefsel om het gewricht, spierstijfheid of pijn. Het verlies aan beweging kan acuut zijn door een verkramping of chronisch door bijvoorbeeld een verstijving van het gewricht en omliggende gewrichtsbanden. Dit kan in alle delen van de wervelkolom voorkomen.

Oorzaken
Verrekking van een gewricht, aangetaste heup, tennisarm, whiplash, breuk , te zwaar tillen, spanningshoofdpijn, gewrichtsbeschadiging zoals spondylitis of reumatische artritis.

Aandoeningen van de hersenen, zenuwen en spieren kunnen uw beweeglijkheid behoorlijk inperken. Voorbeelden zijn hersenbloeding, hersenbeschadiging of spierdystrophie.

Behandeling
Chiropractische correcties kunnen de bewegingsvrijheid aanzienlijk verbeteren. De meeste mensen vinden het lastig om pijnplekken precies aan te wijzen ook omdat de pijnplekken uitstraling kunnen geven.

De chiropractor zal na een lichamelijk onderzoek gemakkelijk de pijnplekken en verkrampte spieren vinden, de oorzaak achterhalen en een behandelplan voor u kunnen opstellen.

Start typing and press Enter to search