Chiropractie boost uw immuunsysteem!

 In Categorie 1

U kent het wel… die bepaalde tijd van het jaar als het mierzert en koud is in Nederland. Mensen in uw omgeving zijn aan het snotteren en ja hoor, u krijgt de verkoudheid ook te pakken. Wat kunt u hier aan doen?

Een gezond immuunsysteem kan alleen maar ontstaan bij een functionerend zenuwstelsel en lichaam. Sport, stressmanagement, goede voeding en chiropractische zorg helpen uw immuunsysteem op peil te houden. Waarom?

Stress is een grote boosdoener

Stress is een factor die ons immuunsysteem aantast op manieren die we misschien niet eens konden bedenken. Stress (chemische, emotionele en fysieke) onderdrukt de activiteit van witte bloedcellen. Witte bloedcellen bestrijden infecties en stimuleren het sympathische zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor onze ‘vecht of vlucht’ reactie. Dit is de reden dat stress dus vaak leidt tot slaapproblemen. Gebrek aan slaap verlaagt het immuunsysteem en verzwakt het lichaam direct.

Chiropractie vermindert stress

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat elke chiropractische correctie, de reactie op stress in het lichaam vermindert. Ook kan uw chiropractor blokkades op uw wervelkolom en zenuwstelsel lokaliseren en opheffen. Uw lichaam krijgt beter de kans een goed immuunsysteem op te bouwen.

Bent u vaak verkouden of ziek? Voelt u zich futloos en moe? Slaapt u slecht?
Laat u zich dan controleren door uw chiropractor. Het immuunsysteem werkt nu eenmaal het best wanneer subluxaties, ook wel blokkades genoemd, gecorrigeerd worden.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

rugpijn veroorzaker van ziekteverzuim