Migraine is te genezen!

 In Uncategorized

Chiropractie reduceert het aantal migraineaanvallen met 90%. University of Maryland Medical Centre heeft met studies kunnen aantonen migrainepatiënten baat hebben bij Chiropractie. Een groep mensen die chiropractische behandelingen kreeg, nam bij 49% de intensiteit van de migraineaanval af en verdween bij 90% de migraine volledig. Bij hoofdpijnpatiënten ligt dit percentage nog hoger. In een andere studie is aangetoond dat chiropractie net zo goed werkt als voorgeschreven medicatie, alleen veel minder bijwerkingen geeft.

Hoofdpijn is naast rugklachten een van de meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat. 

Migraine is een serieuze aandoening waar in Nederland naar schatting zo’n 2 miljoen mensen last van hebben. Iedere dag hebben ongeveer 70.000 Nederlanders een migraineaanval. Uiteraard heeft dit een grote invloed op het dagelijks functioneren.

Wat gebeurt er precies bij migraine? Een plotselinge verwijding van de bloedvaten in het hoofd, gelijktijdig een prikkeling van de zenuwen rondom die bloedvaten en een verhoogde activiteit van de hersenen veroorzaakt de pijnklachten. Deze hersenactiviteit wordt gestimuleerd door de hormoonhuishouding, waardoor een reeks van reacties in het lichaam ontstaan. Ook bepaalde etenswaren zoals chocolade, kaas, varkensvlees, caffeïne, suiker, zoete melkproducten, rode wijn, pinda’s en zout kunnen een veroorzaker zijn.

Bij sommige mensen ontstaat migraine alleen in het weekend. Dat komt omdat het dagelijks ritme eigenlijk verstoord wordt in het weekend, omdat men vroeg op moet staan gedurende de week. In het weekend is er ruimte om uit te slapen en kan daarom in sommige gevallen leiden tot verwarring van het bioritme, dus resulteert in migraine.

Hoe kan de chiropractor u helpen?
Zowel spanningshoofdpijn als migraine kan worden veroorzaakt door problemen in de nek. Wanneer er een nekwervel ‘vastzit’ of niet voldoende kan bewegen kunnen de omliggende zenuwen geïrriteerd raken waardoor nekspieren verkrampen. Bloedvaten in dit gebied kunnen vernauwd raken, waardoor er minder zuurstof naar de hersenen vervoerd kan worden en er hoofdpijn ontstaat. Door het opheffen van spierverkrampingen, blokkades in de cervicale nekwervels en het verbeteren van de beweging in de nek, kan chiropractische behandeling klachten verhelpen of in ieder geval verminderen.

Klik hier voor de link naar het artikel

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

chiropractie effectief bij CTS